sobota, 27 października 2018

SOCZYSTE KOTLETY SCHABOWE Z MUSZTARDĄ

Polecam te kotleciki bo są bardzo soczyste!
SKŁADNIKI:
-3 plastry schabu
-musztarda
-1 jajko
-2 łyżki mleka
-mąka
-bułka tarta
-sól,pieprz
-olej do smażenia

Mięso rozbijamy na kotlety i przyprawiamy solą,pieprzem i smarujemy z jednej strony  musztardą.
Kotlety przekładamy na talerz,przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 30 min. do lodówki.
Przygotowujemy panierkę;jajko roztrzepujemy z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem.Mąkę i bułkę tartą wsypujemy na osobne talerzyki.Kotlety najpierw panierujemy w mące,następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
Rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor.

SMACZNEGO!!!




















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LECZO Z KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI